fbpx

 
selaslogobig

Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος Σ.ΕΛ.Α.Σ.

Ο Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος (Σ.ΕΛ.Α.Σ.) που φέτος έχει τη χαρά να κλείνει 20 χρόνια λειτουργίας και δράσης, ιδρύθηκε το 1997. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Σ.Ο.Ε.), η οποία ιδρύθηκε το 2001.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η εξερεύνηση, μελέτη, χαρτογράφηση και φωτογράφηση των Σπηλαίων και των Φαραγγιών καθώς και η προστασία τους. Μέσω παρουσιάσεων και δημοσιεύσεων στον έντυπο, ηλεκτρονικό τύπο και την τηλεόραση, φροντίζει για την ανάπτυξη και διάδοση της Σπηλαιολογίας και της Κατάβασης Φαραγγιών.

Εκατοντάδες Σπήλαια  έχουν εξερευνηθεί, κι ακόμα περισσότερα έχουν επισκεφτεί, από μέλη του συλλόγου τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και στο εξωτερικό. Το αρχείο μας κοσμούν σπουδαιότατες δράσεις των μελών σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αποστολές στα 10 βαθύτερα Σπήλαια της χώρας μας. Σημαντικότερες εξ αυτών, είναι οι αποστολές που οργανώθηκαν στα τρία βαθύτερα σπήλαια της Ελλάδας, τα οποία βρίσκονται στη Κρήτη (ο «Γουργούθακας» και το «Λιοντάρι» στα Λευκά Όρη και η «Ταφκούρα» στον Ψηλορείτη). Στις αποστολές αυτές  συμμετείχαν μέλη άλλων Ελληνικών συλλόγων και ξένοι σπηλαιολόγοι. Τα τελευταία χρόνια η δράση των μελών μας αναπτύσσεται και σε σπήλαια του εξωτερικού με συμμετοχή σε διεθνείς αποστολές που οργανώνονται από ξένες σπηλαιολογικές ομάδες. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή μελών μας στην αποστολή Ρώσων σπηλαιολόγων (CAVEX) στο βαθύτερο σπήλαιο του κόσμου Voronia-Krubera στο Δυτικό Καύκασο το 2005. Επίσης σημαντική είναι η συμμετοχή των μελών μας σε δρώμενα στα Βαλκάνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη, συμμετέχοντας ενεργά, από το 2008, στις διοργανώσεις της Βαλκανικής Σπηλαιολογικής Ένωσης αλλά και της Ευρωπαϊκής Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας.

Κάθε χρόνο την άνοιξη, ο ΣΕΛΑΣ διοργανώνει Σεμινάρια Σπηλαιολογίας, με θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Στα θεωρητικά μαθήματα οι υποψήφιοι σπηλαιολόγοι-εξερευνητές διδάσκονται βασικές γνώσεις πάνω στις επιστήμες που σχετίζονται άμεσα με τη σπηλαιολογία, όπως γεωλογία, αρχαιολογία, βιοσπηλαιολογία, παλαιοανθρωπολογία καθώς επίσης και γνώσεις πρώτων βοηθειών, φωτογραφίας και προσανατολισμού στο βουνό. Στα πρακτικά μαθήματα διδάσκονται σπηλαιολογικές τεχνικές ανάβασης και κατάβασης με χρήση μονού σχοινιού, τεχνικές απαραίτητες για την εξερεύνηση βαράθρων.

Μετά το πέρας των σεμιναρίων, οι νέοι σπηλαιολόγοι είναι έτοιμοι και ικανοί να ακολουθήσουν τα μέλη σε όλες τις σπηλαιολογικές εξορμήσεις και αποστολές που οργανώνονται.
Επίσης, τα τελευταία 14 χρόνια ο ΣΕΛΑΣ διοργανώνει κάθε χρόνο Σεμινάρια Κατάβασης Φαραγγιών (canyoning) σε επίπεδα μύησης και αυτονόμου. Τα σεμινάρια αποτελούνται από θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να μάθουν όλες τις απαραίτητες τεχνικές για να αρματώνουν και να κατεβαίνουν με ασφάλεια τα φαράγγια.
Σας περιμένουμε όλους για νέες εξερευνήσεις αλλά και για όμορφες παρεϊστικες εξορμήσεις!!!

Σπηλαιολογικός Ελληνικός Αθλητικός Σύλλογος Σ.ΕΛ.Α.Σ.
Πασίωνος 44-46, Ν. Κόσμος, Τ.Κ. 116 31

Τηλ.:+30-210-90.20.171(κάθε Τετάρτη 20.30-22.30)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.selas.org

Hobby Festival 2017

The Festival
Hobby Hall
Η Λίστα Εκθετών
Η Κάτοψη
Workshop
Οι Εισηγητές
Πρεζεράκου Έρρικα
Βλάχου Αγγελική
Κουμασίτη Βαρβάρα
Γεωργέλος Γιώργος
Δήμου Γιάννης - Ηρακλής
Χατζηιωαννίδης Γιάννης
Αθανασοπούλου Λίλα
Παπαγγελοπούλου Βέρα
Επιτροπάκη Εύα
Σμυρλή Κωνσταντίνα
Παπαθανασόπολος Κίμωνας
Λιανού Νάσια
Βούλγαρης Παναγιώτης
Εμμανουηλίδης Πολ
Δεγαΐτη Ρένα
Γεράκη Εύα
Μπίτης Αθανάσιος
Μπαλμπούζη Γρηγορία
Λουλάκης Χρόνης
Κανταρτζή Ίλια
Qui-Gon Jinn
Korshun Shinra
Γκιάφη Τζώρτζια
Σωτηρίου Χρυσάνθη
Παραστατίδου Ρεγγίνα
Χριστοφορίδη Κατερίνα
Παπανικολάου Γιάννης
Παπαδόπουλος Γιάννης
Χατζηνικολάου Κωνσταντίνος
Wia Ilias
Αράπογλου Κατερίνα
Μπιράκος Χρήστος
Δάλλας Οδυσσέας
Τσιρώνη Χριστίνα
Γέρου Στέλιος
Δρ. Κουράκης Σήφης
Muralha
Το Πρόγραμμα
ShowTime
Το Πρόγραμμα
Animal Movement
Kick Boxing - Systema
Foshan WingChun
Fightway
Incognito
Star Wars Hellenic Academy
Ωδείο "Σύγχρονη Άποψη"
Panaretos Wrestling Team
Boxes of War
Jungle speed, Επιτραπέζιο Κάισσα
Classic Festival
Κόρινθος Cosplay
Mr. K.O Kick Boxing
Online gaming-Gamespace.gr
Ακαδημία Tae Kwon Do-Jaguar
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πανελλήνιος Μουσικοχορευτικός Όμιλος "Ο Αρίων"
Σ.ΕΛ.Α.Σ.
Taken BMX
Athens Bushido Center
Piraeus CrossFit Fitness
BIKE Sale & Academy
Danza Studio by Renata
ΑΤΛΑΣ Σ.Ε.Π.
Special Olympics Hellas
MyHelis
Αερολέσχη Αθηνών "Δαίδαλος"
Zogler
Stratego Hellas
Piraeus Lions TSC
Το Κελί
Abada Capoeira - Minotavros Team
Events
Cosplays
Jungle speed
Demos & Tournament Warhammer
BMX
Online Gaming
Ποδηλασία
Δημιουργική Απασχόληση Παιδιών
Stratego
Χορηγοί
Location
Skywalker
Στατιστικά