fbpx

 

helleniclivinghistorygrouplogo

HELLENIC LIVING HISTORY GROUP

Με κίνητρο την αγάπη για την στρατιωτική ιστορία, την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και την προώθηση της ιδέας της αναβίωσης / αναπαράστασης, ξεκίνησε από φίλους με τα κοινά αυτά ενδιαφέροντα το 2010, η δημιουργία ερασιτεχνικής ομάδας ιστορικής αναβίωσης – reenactment, μια δραστηριότητα η οποία σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι πολύ διαδεδομένη.

Η ομάδα μας υπό τον ''γενικό'' τίτλο <<WWII HELLAS LIVING HISTORY GROUP>> πραγματοποιεί αναπαραστάσεις μαχών, γεγονότων κ.λ.π. του Β'ΠΠ, τόσο σε σχέση με την Ελλάδα, όσο και με το ευρωπαικό ''θέατρο'' του Β'ΠΠ. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας έχει διευρύνει τους ορίζοντες της καθώς αναπαριστούμε περιόδους πέραν του Β'ΠΠ, όπως τον πόλεμο της Κορέας, ως ΕΚ.Σ.Ε. ( Εκστρατευτικό Σώμα Ελλάδος ) και τον πόλεμο του Βιετνάμ υποδυόμενοι και τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Συμμετέχουμε η οργανώνουμε εκδηλώσεις ιστορικών επετείων / μαχών σε συνεργασία με Δήμους, Μουσεία, Υπουργεία, κρατικούς και ιδιωτικούς Φορείς γενικότερα κ.λ.π.
Στις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζουμε στολές, εξοπλισμό, υλικό, στρατιωτικά και πολιτικά αντικείμενα εποχής, πολλά εκ των οποίων είναι αυθεντικά ή δικής μας κατασκευής.

Η ομάδα μας ''υποδιαιρείται'' σε ''υποομάδες'' με διαφορετικές παρουσιάσεις στολών και εξοπλισμού :
Η Kampfgruppe '' Suden '' - Hellenic Reenactment Group αναπαριστά τον Γερμανό στρατιώτη σε όλο το φάσμα του Β'ΠΠ με ομαδική παρουσία σε μονάδες της HEER ( στρατός ξηράς ), των WAFFEN SS ( μάχιμα ΣΣ ) και των FALLSCHIRMJAGERS ( Αλεξιπτωτιστές ) και μεμονωμένη στους υπόλοιπους κλάδους της WEHRMACHT ( Ένοπλες Δυνάμεις ). Η ομάδα ''Ιερός Λόχος '42-'45 Ομάδα Ιστορικής Αναπαράστασης'', αναβιώνει τον ελληνικό στρατό από την περίοδο του ελληνοιταλικού πολέμου του 1940 έως και τον πόλεμο της Κορέας περιλαμβάνοντας στις τάξεις της Έλληνες οπλίτες πυροβολικού του 1940, Ιερολοχίτες όπως έδρασαν στην Βόρειο Αφρική και στα νησιά του Αιγαίου καθώς και οπλίτες του Εκστρατευτικού Σώματος Ελλάδος στην Κορέα. Τα μέλη της ''VIETNAM WAR REENACTMENT & AIRSOFT GROUP" αναπαριστούν Αμερικανούς και Βιετναμέζους στρατιώτες από τον πόλεμο του Βιετνάμ. Επίσης η ομάδα αυτή αναπαριστά και τους Αμερικανούς Rangers που έδρασαν στον Β'ΠΠ.

Τις δραστηριότητες μας έχουν καλύψει πολλές φορές, περιοδικά του στρατιωτικού / ιστορικού Χώρου, εφημερίδες, έντυπα και ο ηλεκτρονικός τύπος.

Με την πραγματοποίηση του HOBBY FESTIVAL και την ευκαιρία που μας δίνεται από τους διοργανωτές να παρεβρεθούμε εκεί, θα παρουσιάσουμε στους επισκέπτες κάποιες στολές και εξοπλισμό από την εποχή του Β'ΠΠ έως τον πόλεμο του Βιετνάμ. Για πληρέστερη εικόνα θα υπάρχει στο περίπτερο μας οθόνη που θα προβάλει συνεχώς εικόνες από την έως τώρα δράση μας καθώς και έντυπο υλικό. Θα υπάρχουν όπλα εποχής τα οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δεί από κοντά. Μαζί μας θα υπάρχει ιστορικός, μέλος της ομάδας μας, ο οποίος θα μπορεί να συζητήσει και να λύσει τυχόν απορίες των επισκεπτών μας. Όλοι, μικρά και μεγάλα παιδιά, θα μπορούν αν το επιθυμουν να φωτογραφηθούν μαζί μας. Επίσης στο περίπτερο θα υπάρχει οπτικό και έντυπο υλικό για την προώθηση της εκδήλωσης ''Ρούπελ 1941 Η Αναβίωση 2019'' που θα πραγματοποιηθεί στις 10-11-12 Μαιου στο Οχυρό Ρούπελ και στην πόλη του Σιδηροκάστρου, στην οποία εκδήλωση θα συμμετασχει και φέτος η ομάδα μας όπου δίνει το παρών τα τελευταία τρία χρόνια.

Απαραίτητη διευκρίνηση για εμάς είναι ότι σκοπός των δραστηριοτητών μας είναι η ιστορική παρουσίαση / αναπαράσταση και η διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και μόνο.

Οι δραστηριότητες μας έχουν καθαρά ερασιτεχνικό Χαρακτήρα και είναι εθελοντική. Δεν έχουμε ουδεμία σχέση / ταύτιση με κανένα πολιτικό χώρο ή ιδεολογία. Συσχέτιση με Κόμματα, Οργανώσεις, Κινήσεις πολιτών κ.τ.λ. δεν υφίστανται και επιθυμούμε την μη εμπλοκή μας με αυτά, πέραν των όσων περιγράφουμε παραπάνω.

helleniclivinghistorygroup1 helleniclivinghistorygroup2